sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Lepoa, lenkkiä ja leikkiä

©RH Dog Pyramid saa kyytiä

Blogin kirjoittamiseen ja koiran kanssa harrastamiseen tuli pakollinen tauko terveyteni reistaillessa oikein urakalla. Nyt  vointi on hyvä ja päivittäiset lenkit jälleen arkea. Viikonloppu on ollut sateinen ja kylmä, mutta olen nauttinut äärettömästi lenkkeilystä lähimetsissä! Olen päivittäin lisännyt lenkille mittaa ja tänään tehtiin jo 3,5 km lenkki Pihkan kanssa. Alkulenkin tihutti ja puolessavälissä satoi ihan kunnolla – kastuttiin sadevaatteista huolimatta. Metsäpolkumme on kasvanut umpeen varvuista ja puskista sairaslomani aikana. Muutama hyttynenkin nirhattiin, vaikka varmaan kylmät yöt ovat karsineet inisijät minimiin.

Sade taukosi loppulenkistä, mikä ei juurikaan lohduttanut jo kastunutta koirakkoa. Pihka on hyvässä kunnossa ja harmittaa, että mejäilyyn on tullut pitkähkö tauko. Ilmoittautumisista huolimatta emme ole päässeet kokeisiin osallistujiksi. Toisaalta kun harjoittelukin on jäänyt vähäiseksi, ei ole mitään järkeä tunkea kokeisiinkaan.

Eilen lenkillä nähtiin rusakko, joka oli jähmettynyt pellolle pieneksi palloksi noin 20 metriä tiestä. Katsoin varmaan kaksi kertaa möykkyä ennen kuin hahmotin jäniksen. Pihka ilmeisesti haistoi sen, muttei nähnyt sitä korkean heinikon takaa. Kun hieman yllytin koiraa, niin Pihka ulvahti kerran ja pelotti vastaantulevat naapurin koirat, jotka olivat myös lenkillä. Jänis ampaisi ulvahduksen jälkeen kohtuullisen kovaa vauhtia pellon yli meistä poispäin, mutta Pihka kiinnostui enemmän vastaantulevista koirista ja unohti jäniksen hajut. Tuossa samassa paikkaa olen nähnyt rusakon arviolta kymmenen kertaa. Kerran jopa kaksi yhtäaikaa. Pihka on syytä pitää kytkettynä näissä maastoissa.

Valitsin kirjoitukseen vähän aurinkoisemman kuvan, jossa Pihka leikkii pihalla Nina Ottosson Dog Pyramid -aktivointilelulla. Lelu on ollut jo monta vuotta käytössä, mutta testasin sitä jokin aika sitten myös ulkona, kun joimme terassilla kahvia. Näköjään se toimii erinomaisesti myös ulkokäytössä, vaikka onkin pitkässä nurmikossa hieman haasteellisempi pyöriteltävä. Koska kova muovinen lelu kolisee ikävästi sisällä listoihin, se jatkossa siirtyy käytettäväksi pihaleluna. Pihka on ihana siitä, että se keskittyy leluun niin tiiviisti, ettei huomaa edes pyörätiellä ohikulkevia koiria. Saa nauttia kahvihetkensä rauhassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti