maanantai 5. joulukuuta 2011

DRAJ-kokeessa

Ilmoitimme Pihkan jo syksymällä ensimmäiseen 4.12.2011 pidettävään ajokokeeseen Karvialla ja jännitimme viime päiviin asti toteutuisiko koe. Koe oli samalla Basset Cup -osakilpailu. Vasta noin viikkoa ennen vahvistui, että koe pidetään ja osallistujiakin oli ilmoittautunut peräti neljä (kolme bassettia ja yksi dreeveri). Kokeen järjestäjänä oli Koillis-Karvian metsästysseura ja kokeen keskuspaikkana oli seuran tuliterä viimeistelyä vaille valmis metsästysmaja. Edeltävä yö oli ollut myrskyisä ja sateinen sekä aamuyöstä ajaessamme kohti koepaikkaa satoi vettä ja räntää. Lämpötila oli noin 2 astetta ja tien pinnat olivat paikoitellen liukkaita. Keli ei siis antanut odottaa päivältä kovinkaan paljon.

Ylituomarina kokeessa oli Timo Nurmiluoto, joka piti puhuttelun klo 7:30. Metsään lähdettiin puhuttelun jälkeen rauhassa, koska pimeyttä tuntui riittävän pitkälle aamuun. Pihkalta tarkistettiin myös mikrosiru, joka oli ok. Maastomme oli noin 20 minuutin ajomatkan päässä kokeen keskuspaikalta ja mukanamme oli tuomari, joka oli meille myös maasto-oppaana.

Pihka päästettiin irti noin klo 9. Haki todella läheltä ja työskentely oli todella pistomaista - ei kunnon lenkkejä. Ensimmäisen tunnin jälkeen kuljettiin koiran perässä. Ensimmäinen hakuerä (120 min) ei tuotttanut tulosta vaan jatkettiin suoraan toiseen erään. Suon ylityksen jälkeen päästi pienen äännähdyksen yöjäljen löytymisen merkiksi. Tällöin toisessa hakuerässä oltiin jo viimeisen tunnin puolella (Pihka haki yhteensä 3 tuntia 40 minuuttia). Ylösotto kesti luvattoman pitkään, mutta lopulta pienten herättelyjen jälkeen klo 12:40 sai jäniksen liikkeelle. Saimme valkoisesta heti näköhavainnon. Ajo eteni kohti paikkaa, jossa koira päästettiin aamulla irti ja ylitti tien kaartaen pellonreunoja mukaillen takaisin päin. Ajo oli hyvin yhtenäistä noin 50 minuuttiin asti, jonka jälkeen Pihka päästi ulvahteluja ja yksittäisiä haukahduksia ennen lopullista hukkaa. Jänis ei enää löytynyt ja lopulta koira palasi omia jälkiään takaisin auton kautta luoksemme. Todettiin kenraalihukka ja koira kytketiin klo 14:41.


Tuomarin antamat pisteet Pihkalle:

Ominaisuuspisteet:
Haku 3/5
Ylösotto 2/5
Ajovarmuus 3/5
Haukku (kuuluvuus, sointi) 4/5
Haukun luonne ja vaihtelevuus 3.5/5
Tottelevaisuus/yhteistyö 4/5
Kokonaisvaikutelma 3/5
Ominaisuuspisteet yhteensä: 22.50 pistettä

Ajopisteet:
Ajoaika yhteensä 50 min = 27.08 pistettä

TULOS 49.58 pistettä -> AVO2

Koeselostus:
Haku hidasta, hieman läheltä, Jälkitarkka, ylösotto kesti melko pitkään. Ajo päättyi kenraalihukkaan metsään. Haukku kertova, kaksiääninen hyvin kuuluva. Metsästysinnoltaan normaali koira.

Ensimmäiseksi kokeeksi tulos oli ihan hyvä, ja koska Pihkan haku oli noinkin huonoa ja oltiin jo melkein siinä uskossa, ettei tulosta tänään saada, tähän saavutukseen on pakko olla kohtuullisen tyytyväinen. Ja myöskin meidän kannalta hyvä, koska nyt jäi "hampaankoloon" jotain, josta hyvä lähteä parantamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti