sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Pyryä, muttei lunta

©RH Pyry, Katla ja Pihka tarhassa
Pahoittelut, mutten mahda itselleni mitään. Pyryn tullessa kylään, on pakko aina leikkiä sen nimestä mieleen tulevalla toisella merkityksellä. Tänään ei siis todellakaan satanut lunta, vaan taisi olla yksi kuumimmista päivistä koko kesänä. Koirat viihtyivät enimmäkseen sisätiloissa, koska ulkona oli läkähdyttävää. Tarhassa ollessaan ne lähinnä nuokkuivat ja hakeutuivat varjoiselle puolelle. Pihkan mahanalus on ruskettunut huomattavan paljon viime päivinä, kun se tykkää köllötellä selällään, niin että aurinko paistaa karvoista paljaalle alueelle. Koira on ruskettuneempi kuin emäntänsä...
©RH Pyry ja Katla telmivät
©RH Takaa-ajo leikki
Pyry tosiaan tuli kisareissullaan tervehtimään meitä. Katla ihastui borderterrieri urokseen välittömästi. Ihastus ei tainnut olla ihan molemminpuolista, vaikka Pyry herrasmiehenä antoi Katlalle, mitä se halusi eli kunnon takaa-ajojahdin. Katla pinkoi pakoon ja Pyry antoi erittäin hyvän vauhdin tenavalle. Pihkakin intoutui ajamaan kaksikkoa takaa-ajohaukulla tehostettuna, joten naapureilla oli varmasti ihmeteltävää.
©RH Pyry ja viilentävä kylpy
Ennen takaa-ajoa Pyry päätti viilentyä koristealtaassa ("hyönteisallas", jos mieheltä kysytään). Katla katsoi Pyryä hämmentyneenä, kuin kysyen: "Miksi se noin teki?". Onneksi vesi oli vaihdettu aiemmin samana päivänä, vaikkei se silti mitään kovin puhdasta ollut. Viilennys ilmeisesti kuitenkin helpotti oloa, koska tämän jälkeen Pyry jaksoi hienosti ajojahtileikin Katlan yllyttämänä. Meidän koirat olivat viettäneet leppoisan lokoilupäivän, mutta Pyry oli huhkinut agilityssä kaksi virheetöntä rataa, joten se varmasti oli väsynyt. Kaikki kunnia siis sen sietokyvylle kahta energiaa pursuavaa bassettinarttua kohtaan.

Kiitos Pyrylle emäntineen käynnistä ja väsytystempauksesta. Ainakin Katla näyttää tällä hetkellä näin suloiselta:
©RH Katla ja suloinen uni
PS. Tämä oli muuten 100. kirjoitus blogiini eli syy juhlaan. Kirjoitus on omistettu Pyryn omistajalle tänään 28.7.2013 vietettävän syntymäpäivän kunniaksi. Onnea Maija! Olet ihana ystävä!

1 kommentti: