perjantai 10. toukokuuta 2013

Julkisivuasiaa

Olen aiemmin suhtautunut hieman nihkeästi blogeissa mainostamiseen, mutta päätin kuitenkin kokeilla tuota uusinta bonari.fi verkkopalvelua, koska se antaa mahdollisuuden "valita" blogin teemaan sopivat yritykset, joita haluaa suositella linkkien avulla. Lisäksi tykkään, ettei mainonta ole liian hyökkäävää (tyyliin räikeät värit, vilkkuvat kuvat, ilman lupaa näytölle läjähtävät pop-up ikkunat) vaan enemmänkin vaihtoehtoja tarjoavaa ja nimenomaan suosittelevaa.

En oikein usko rikastumiseen tuon avulla, mutta koska olen itsekin tykännyt noista sivupalkkiin lisäämistäni paikoista tilailla jotain, niin uskalsin laittaa tuollaisen "suosittelu-mainoksen". Kaikkeahan kannattaa kokeilla ja ainakin itse toivon, että tuonne tulisi lisää sellaisia yrityksiä mukaan, joiden palveluja suosittelen oman kokemuksen perusteella ja jotka mielellään liittyvät blogini teemaan. En siis ala todellakaan mainostaa mitään kaalimatoja tai helpon lainan vaihtoehtoja. Säästän itseni ja lukijat tältä :) Reilummalta tämä systeemi tuntuu verrattuna muihin vaihtoehtoihin.

Mielestäni blogin pitämiseen sisältyy aina jonkin sortin mainosulottuvuus. Kaikki, mitä kirjoitan tai julkaisen sisältää oman mielipiteeni tai kokemukseni asiasta, minkä voi tavallaan tulkita "mainokseksi". Suoraa rahallista hyötyä tuollaisella mainonnalla ei ole, mutta aina blogi on julkisivu ja mainos itsestäni.

Monet lukijoista tietävät tai tuntevat minut hyvin verkkomaailman ulkopuolellakin, vaikken täällä ole kirjoittanut kuin semi-avoimesti omalla henkilöllisyydelläni. En kuitenkaan ole ollut epärehellinen kirjoituksissani. Ehkä yleisemmin jätän asioita mainitsematta, jollen halua niitä "julkisivuuni" nähtäville. Kävijämäärä on kuitenkin huimasti noussut vuodesta 2011, jolloin aloitin blogin pitämisen. Viime kuussa "lukijoita" oli jo yli 900. Kiinnostuksella jännitän milloin 1000 kävijän raja/kk menee rikki.

Tässä on tällainen lyhyt avautuminen asiasta. Jään odottamaan, että palveluun tulee lisää koira- tai metsästysharrastusaiheisia verkkokauppoja ja palvelun tarjoajia, joiden palveluja voisin suositella jo nyt, mutten kuitenkaan näin julkisesti ilman edunsaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti